
מהו שיעול נבחני ואיך אפשר להקל עליו?
שיעול הוא מטרד רציני שמפריע לתפקוד ופוגע באיכות החיים. קיימים סוגים שונים של שיעול: משיעול רטוב עם ליחה, שנחשב לשיעול פרודקטיבי דרך שיעול יבש ללא ליחה ועד שיעול נבחני.
המטרה היא ליצור חדר מלא אדים שלעיתים מסייעים בהקלה על שיעול קשה כמו שיעול זה. אוויר לח יכול מאוד לסייע ומכאן התרומה של האדים. מעבר לכך, חשוב לאוורר היטב את החדר ולהכניס פנימה אוויר צח. ילדים רבים שמשתעלים כך נמנעים מתזונה ומשתייה ויש לוודא שהם מקבלים נוזלים על אף השיעול על מנת למנוע התייבשות.
ניתן לנסות גם להשתמש בשמנים אתריים שונים המזוהים עם טיפול בזיהומי נשימה כמו אניס, אקליפטוס, מנטה, עץ התה – אך יש לשים לב שלא מתעוררות תופעות לוואי או תגובה אלרגית בעת נשימת השמנים האתריים.
קור אף הוא יכול לפעמים לסייע מאוויר צח קר ועד ארטיקים לקירור הגרון רצוי כמובן ארטיקים תוצרת בית ללא סוכר. חשוב מאוד לשמור על הילד רגוע ככל שניתן בפעילות שמרגיעה אותו בין אם האזנה למוסיקה ואפילו צפייה בטלוויזיה, כדי להסיח את דעתו מהשיעול. גם תה קמומיל, דבש ומיץ לימון יכולים לסייע (דבש אך ורק מעל גיל שנה).
בחרו סירופ נגד שיעול המתאים לכל סוגי השיעול וכן לילדים כמו גרינטוס המבוסס על דבש, מים, תמצית עלי לחך, תמצית מיובשת של גרינדליה, שמנים חיוניים כמו אקליפטוס, כוכב אניס, לימון ופועל לוויסות השיעול באמצעות ארבעה מנגנונים: יצירת אפקט מחסום מכני שבולם את מגע הרירית עם גורמים מגרים, וויסות כמות הליחה, נוגד את פעולת החימצון של רדיקלים חופשיים המיוצרים בזמן הדלקת ומפחית את החיכוך עם הלוע הגורם לגירוי נוסף.
שיעול נבחני עשוי להיות מטריד מאוד – נסו לבחון את הדרך הטובה ביותר להקלה על השיעול.